Princess & The Frog - Senare i år, Dec 11, 2009

Äntligen har det släppts en längre trailer-version av Disney's nya Disneyklassiker "Princess & The Frog", baserad på den gamla sagan om grodan som med hjälp av en prinsessas kyss blir förvandlad till en prins. En gammal moralkaka om att utseendet inte har någon betydelse, något som Disney har använt förut (te.x Skönheten & Odjuret).

Den roliga nyheten är ju att den nya filmen inte kommer att vara datoranimerad, utan 2D-animerad! Och säljer den bra så kan vi tydligen vänta oss fler 2D-projekt i framtiden. Den andra nyheten är att Disneyprinsessan är mörkhyad, något som aldrig har hänt förut. Den tredje nyheten är att prinsen och prinsessan formar ett blandförhållande då prinsen är av spanskt ursprunt (eller latinamerikanskt), något som skapat både ris och ros bland folk. Själv tycker jag att det är helt underbart och prins Naveen är otroligt charmig och rolig.


Trailern till The Princess & The Frog, se i HD.

Filmen utspelar sig i vad som verkar vara 20-talets New Orleans, en plats känd för sin jazz och afroamerikanska invånare samt Mardi gras festivalen (vilket vi tydligen ska få se mer av i filmen). Huvudpersonen är såklart den svarta "prinsessan" Tiana som jobbar som en servitris och drömmer om ett stort jobb inom resturangbranchen. Hon träffar grodan Naveen som säger att han är en prins från kungariket Maldovia och att när han anlände i New Orleans så förvandlade en ond häxdoktor honom till en amfibie, varpå endast en kyss från en prinsessa kan återställa honom till hans rätta mänskliga jag. Men, om man tittar på trailern, så går ju inte allt som Naveen hade tänkt sig...

Rollistan är i mina ögon mycket intressant med många nya namn, ist. för Disney's senare beslut att bara använda populära kändisar som röster (vilket är det dummaste man kan göra). Rösten till Tiana spelas av Anika Noni Rose, mest känd från filmen Dream Girls. Naveen röstas av Brazilianske Bruno Campos, som de flesta nog har sett som Diego i tv-komedin Jessie (med Christina Appelgate i huvudrollen). Det mest kända namnet på rollistan (och egentligen det enda) är Oprah Winfrey som Tiana's mamma Eudora. Och den röst jag själv mest exalterad över är den fenomenale Jim Cummings, en röstskådespelare med en stor rollista bakom sig, som te.x Professor Nimnul från Räddningspatrullen med Piff & Puff, Darkwing Duck från serien med samma namn, Don karnage från TaleSpin, et.c... han är helt underbar och gör rösten åt Ray i Princess & The Frog.

Olika scener ur filmen med Tiana och Prins Naveen.

Ser fram emot den mer än någon annan film justnu, så jag ska deffiinitivt gå och se den när den väl kommer till Sverige! Hur kommer Mardi Gras att bemötas bland Svenska publiken, då den inte uppmärksammas här så mycket? Vi får väl se.

Kommentarer
Postat av: Du vet inte

hehe okey men då får du veta det snart



ska vi följa varandra via bloglovin?

2009-07-17 @ 14:56:06
URL: http://duvetintee.blogg.se/
Postat av: malin fröderberg franzén.

svar: precis, man går för att det är så stort :) hon var riktigt bra,

har alltid älskat henne. nu har hon nog åkt vidare, hon hade sina två

konserter i måndags& tisdags. :)

2009-07-18 @ 02:11:11
URL: http://malinfroderberg.blogg.se/
Postat av: adina

jaså, jag visste inte att himlen hade någon färg alls! Jag trodde det berodde på vilken ljusfrekvens som kan ta sig genom atmosfären! haha, där ser man :)



Vad coolt! Är det lika snyggt som på bilden eller??

2009-07-18 @ 10:54:48
URL: http://lillsmuurfen.blogg.se/
Postat av: Helena

Åh det ltä som en god pizza. Genomgående verkar pizza va den bästa måltidsupplevelsen :) Tack för att du delade med dig om bästa måltiden :) Ha en fin lördagskväll! /Helena

2009-07-18 @ 16:47:18
URL: http://matresan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0